Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Центр вивчення арабської мови

У Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця 13 грудня 2018 року відбулось урочисте відкриття Центру вивчення арабської мови створеного за підтримки Посольства Об’єднаних Арабських Еміратів.
Відкриваючи урочистий захід, Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична зазначила, що місія Центру вивчення арабської мови – організація та підтримка освітнього і наукового співробітництва, культурний обмін та можливість вивчення спадщини та традицій арабських країн. Відкриття нового Центру направлене на підготовку фахівців з економіки та міжнародних відносин та сприятиме подальшому розвитку багатовекторного співробітництва між Україною і особливо Харківщиною та арабськими країнами.
Керівник політичного, економічного та інформаційного відділів посольства ОАЕ в Україні мадам Наджла Аль-Раїс у своєму привітанні зазначила, що відкриття Центру вивчення арабської мови – це крок на зближення арабської та української культури, нові можливості для співпраці та культурного, освітнього та наукового обміну між країнами.

У своєму виступі, директор «Українського державного центру міжнародної освіти», Олена Шаповалова зазначила, що багато студентів з арабських країн сьогодні навчаються у вищих навчальних закладах України та міста Харкова. Має місце успішна реалізація угод про співробітництво між українськими університетами та університетами арабських країн, що забезпечує розвиток освітніх і наукових проектів. Відкриття центру є ще одним поштовхом для розвитку освітніх і наукових контактів.
Як зазначив ректор ХНЕУ ім. С. Кузнеця Володимир Пономаренко, університет постійно розширює свої міжнародні контакти та швидко реагує на нові економічні виклики. Так, після проведення Міжнародного економічного форуму на якому відбувся перший контакт між університетом та Посольством ОАЕ, вже через два місяці ХНЕУ ім. С. Кузнеця за підтримки посольства ОАЕ відкрили Центр вивчення арабської мови. Робота цього Центру дозволить ще краще навчати студентів як ХНЕУ ім. С. Кузнеця так і представників інших ЗВО Харківської області, які зможуть спілкуватися та знайомитись з культурою арабських країн. Володіння арабською мовою – це перший крок на шляху набуття нових конкурентних переваг та встановленні міцних міжнародних зв’язків.

У ході жвавої дискусії між студентами ХНЕУ ім. С. Кузнеця та представником Посольства ОАЕ – керівником політичного, економічного та інформаційного відділів посольства ОАЕ в Україні мадам Наджла Аль-Раїс були порушенні питання культурного обміну, організації проектів в галузі освіти та науки, культурного співробітництва.
Відкриття Центру має на меті поєднання традицій різних культур; можливість вивчення культури та традицій арабських країн, безкоштовні лекції з культури, зустрічі з носіями мови; проведення різних заходів, що поглиблюють знання іноземних мов: відкриті уроки, майстер класи, екскурсії, розмовний клуб.

Контакти:
ХНЕУ ім. С. Кузнеця, бібліотечний корпус, к. 708