Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Асоціація франкофонних університетів (AUF)

За роки членства в Асоціації франкофонних університетів (Agence universitaire de la francophonie – AUF) Харківський національний економічний університет ім. Семена Кузнеця став учасником декількох невеликих проектів, що одержали фінансування асоціації. AUF також підтримує мобільність викладачів та студентів, у тому числі – їх участь у Фестивалі франкомовних студентів, який щороку проходить у м. Бухарест (Румунія).

Діяльність ХНЕУ в складі AUF була високо оцінена університетами-партнерами і ректор університету проф. В. С. Пономаренко у 2012 р. став єдиним представником України в складі групи експертів проектів AUF. Також ректора університету обрано до Бюро Ради асоційованих членів AUF, і він приймає постійну участь у засіданнях Ради ректорів CONFRECO. У 2012 р. університет було запрошено до участі в проекті з організації «Centre de reussite universitaire» з фінансуванням від AUF.

Так, у 2013 році за співпраці з AUF було створено Центр університетської успішності ХНЕУ за сприяння Бюро Східної та Центральної Європи AUF. Це один з двох центрів, створених в Україні, і один із 32 центрів у світі. Місією центру є надання безкоштовних освітніх послуг з мовної підготовки громадян, доступу до дидактичних матеріалів та електронних ресурсів AUF. Центр обладнано за останнім словом техніки, і він сприяє вирішенню завдання модернізації освітнього процесу та більш активного застосування інтерактивних методик навчання, а також є основою для розвитку спільних франкомовних освітніх програм та проектів.