Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Візит Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Етьєна де ПОНСЕНА

24 березня 2021 року Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні пан Етьєн де Понсен. До складу делегації також увійшли координатор мережі «Альянс Франсез» в Україні Тома Беламі, директор «Альянс Франсез» в м. Харкові Фабріс Дідьє.

В ході зустрічі Ректора Володимира Пономаренка та Посла пана Етьєна де Понсена сторони обговорили нові проекти у сфері освіти. Паном Ректором було зазначено про досягнення Університету з питань дисемінації та розвитку франкофонних програм в Університеті. Плідна співпраця, починаючи з 2005 року з Університетом Ліон-2, Франція стала основою для відкриття програм 2-х дипломів «Бізнес-інформатика» та «Туризм. Культурна спадщина. Дозвілля». На сьогодні більше 350 випускників Університету отримали подвійні дипломи. Багаторічна україно-французька взаємодія з Університетською агенцією франкофонції та мережею Альянс Франсез стала основою для часті Університету в міжнародних проектах, що підтримуються Урядом Франції. Кількість студентів, які вивчають французьку мову виросла з 2013 року з 225 до 563 осіб в 2021 році.

Помічник ректора з міжнародних проектів, пані Ірина Золотарьова розповіла про участь ХНЕУ ім. С. Кузнеця в проекті FESU з розвитку соціального підприємництва спільно з Університетами м. Лоран та м. Ліль, Франція і про впровадження в рамках проекту хабу з соціального підприємництва та розвитку підприємницьких навичок у студентів.

Проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Володимир Єрмаченко наголосив на інтернаціональності ХНЕУ ім. С. Кузнеця, оскільки на сьогодні в Університеті навчається близько 850 студентів з 52 країн світу, що складає 12% від загального контингенту. Саме тому Університет активно розвиває освітні програми з викладанням англійською та французькою мовами.

Директор Альянс Франсез в м. Харкові Фабріс Дідьє окреслив перспективи майбутнього співробітництва та розвиток програми спільно з університетом м. Ліль, Франція.

Пан Посол залишив запис в книзі почесних гостей ХНЕУ ім. С. Кузнеця та пообіцяв всебічну підтримку Посольства Франції в Україні майбутніх спільних проектів Університету.

Також в ході візиту почесні гості відвідали студентський Коворкінг – простір та Фаблаб.