Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Круглий стіл «Імплементація системи забезпечення якості вищої освіти»

18 березня 2021 року в ХНЕУ ім. С. Кузнеця відбувся круглий стіл «Імплементація системи забезпечення якості вищої освіти» в рамках проєкту EDUQAS Erasmus+ «Імплементація системи забезпечення якості освіти через співробітництво  університету-бізнесу-уряду в ЗВО».

Участь у заході взяли представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти України (голова НА Сергій Квіт, заступниця голови  НА Наталія Стукало, заступник голови НА Андрій Бутенко), виконавці проєкту EDUQAS: команди Харківського національного економічного університету імені С.Кузнеця, Національного університету «Львівська політехніка», Донецького державного університету управління та Національної металургійної академії України. З онлайн-доповіддю до заходу залучилася координаторка Національного ЕРАЗМУС+ офісу Світлана Шитікова. Загалом участь в заході взяло понад 3,6 тис учасників (в тому числі дистанційно, долучившись до трансляції на Фейсбук сторінці Національного агенства).

Координаторкою  та модераторкою  круглого столу виступила  професорка кафедри інформаційних систем ХНЕУ ім. С. Кузнеця, членкиня Національного агентства Ірина Золотарьова.

Перша частина зустрічі була присвячена питанням імплементації систем забезпечення якості вищої освіти на національному рівні. Після вітального слова ректора ХНЕУ ім. С. Кузнеця Володимира Пономаренка та очильниці Національного ЕРАЗМУС+ офісу Світлани Шитікової з доповідями виступили представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти України. Річний звіт НА щодо сучасного стану системи забезпечення якості вищої освіти в Україні представив голова НА Сергій Квіт. Заступниця голови НА Наталія Стукало виступила з доповіддю про відповідність Національного агентства ESG-2015 та результати участі у проєкті Erasmus+ EDUQAS. Критерії оцінювання освітніх програм та практичні кейси визначення відповідності презентував заступник голови НА Андрій Бутенко.

У другій половині зустрічі обговорювалися результати реалізації проєкту Erasmus+ EDUQAS у ХНЕУ ім. С. Кузнеця щодо імплементації системи забезпечення якості вищої освіти. А саме, проректорка з навчально-методичної роботи ХНЕУ ім. С. Кузнеця Каріна Немашкало презентувала в цілому внутрішню систему забезпечення якості університету; керівниця відділу працевлаштування Наталія Кононова висвітлила аспекти залучення стейкхолдерів; керівниця відділу міжнародних зв’язків Юлія Доброскок присвятила свою доповідь процесам інтернаціоналізації як складовій внутрішнього забезпечення якості; керівник відділу електронних засобів навчання Роман Яценко представив інфраструктуру університету та наявні ІТ-інтрументи для навчання та викладання.

Всі доповіді супроводжувалися жвавими дискусіями, запитаннями та рекомендаціями для удосконалення практики впровадження внутрішніх систем забезпечення якості українськими закладами вищої освіти.

Крім того, 18 та 19 березня відбулася зустріч консорціуму проєкту EDUQAS та обговорення питань проєктного менеджменту.

Посилання на відео-трансляцію круглого столу:  https://www.facebook.com/nazyavo/videos/438249204102090/

Посилання на презентації доповідачів:  
https://drive.google.com/drive/folders/1olQA2Ykb8c03SC6B58A4_PEpYrFvIK2i?usp=sharing
https://cdn.hneu.edu.ua/slides/elt-in-khneu-21/#/

Більше про проект Еразмус+ EDUQAS:

http://web.elth.ucv.ro/eduqas