Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Новий період стипендіальних програм для українських студентів, викладачів та науковців!

Щорічні стипендії

Goerdeler-Kolleg
BAYHOST
Copernicus e.V.
“Долаючи кордони”
High Level Experts Programm HLEP
Міжнародна парламентська стипендія IPS
Парламентська практика в Україні (конкурс для заявників з Німеччини)

https://kiew.diplo.de/ua-uk/themen/weitere-themen/-/1337576

Німецький федеральний фонд довкілля (DBU) розширює програму стипендій

Наукове стажування в Німеччині в галузі довкілля та охорони природи доступне також для кандидатів з України.

https://kiew.diplo.de/ua-uk/themen/weitere-themen/-/1349738

Німецька служба академічних обмінів

https://www.daad-ukraine.org/uk/

Підготовка фахівців і керівників з питань сталого розвитку

Німецька служба академічних обмінів (DAAD) пропонує в рамках програми EPOS (курси післядипломної освіти з тематики розвитку) декілька курсів для випускників вишів 2021/2022 року зі спеціальним напрямком «сталий розвиток».

https://kiew.diplo.de/ua-uk/themen/weitere-themen/-/2257112

Стипендіальна програма німецької економіки для України

Стипендіальна програма німецької економіки для України щороку запрошує студентів та молодих спеціалістів для проходження практики у Німеччині.

Стипендіальна програма, яка фінансується Федеральним урядом Німеччини, надає можливість студентам (після другого курсу) та випускникам вузів (з досвідом роботи чи без) з України пройти кількамісячну практику в німецьких компаніях.

Подальша інформація:  

International Postgraduate Training Courses on Environment Management in Germany:

https://kiew.diplo.de/ua-uk/themen/weitere-themen/-/1789888

Навчально-тренувальна програма для державних службовців Уряду України

Ціль програми полягає в підвищенні кваліфікації українських управлінців з низки важливих напрямків. Таким чином робиться вагомий внесок до підтримки роботи українського Уряду та його реформ у ході асоціації з ЕС. Це, у свою чергу, зміцнює міжнародну співпрацю на урядовому рівні з Німеччиною та Європою.

У програмі щороку беруть участь 15 державних службовців Уряду України. Це представники Секретаріату Кабінету Міністрів, Адміністрації Президента України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства енергетики та вугільної промисловості й Міністерства регіонального розвитку. Вони зокрема уповноважені займатися співробітництвом з Німеччиною та ЄС, а також реалізацією Угоди про асоціацію й готують документи для ухвалення рішень уряду.

Впродовж 8 місяців в Україні пропонуються шість дводенних інтерактивних тренінгів із вдосконалення компетенцій,  і однотижнева навчальна поїздка до Берліна. Впродовж програми у Берліні учасники знайомляться з устроєм німецького уряду та суспільства, з німецьким та європейським досвідом, насамперед в контексті ЄС, а також налагоджують контакти з німецькими урядовцями. Програма передбачає зустрічі з державними службовцями ключових інституцій Німеччини як на теми загального характеру так і щодо конкретних побажань та професійних інтересів учасників. Більше інформації на сайті:

Програма Федерального міністерства економіки та енергетики  для менеджерів  „Fit for Partnership with Germany“

Програма «Fit for Partnership with Germany» (Готуємося до співпраці з Німеччиною) спрямована на стимулювання розвитку українського бізнесу, економічне співробітництво між Україною та Німеччиною, соціально-економічний розвиток регіонів та сприяє:

  • виходу українських  підприємств  на міжнародні ринки;
  • підвищенню конкурентоспроможності українських підприємців;
  • вдосконаленню компетенцій українських менеджерів у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Цільовою аудиторією є представники українських підприємств, для яких організовується чотиритижнева програма в Німеччині, де вони отримують можливість:

  • ознайомитися з Німеччиною як економічним партнером на її території та побачити німецькі компанії зсередини
  • встановити контакти з німецькими компаніями і знайти надійних  партнерів
  • набути інформацію про можливості збуту своєї продукції в Німеччині
  • безпосередньо ознайомитися з обладнанням, матеріалами і технологіями німецьких компаній та придбати необхідне
  • набути міжкультурні управлінські компетенції, що допомагають налагодити співпрацю з німецькими компаніями
  • набути практичного досвіду ведення переговорів з потенційними німецькими партнерами
  • стати частиною міжнародної бізнес-спільноти з ексклюзивним виходом на випускників з 19 країн- партнерів Програми різних сфер діяльності (більше 13.000).

Більше іноформації на сайті:

Перспективи 

«Перспективи» – програма підвищення кваліфікації головних редакторів, молодих та досвідчених журналістів.

Детальніше на http://www.perspektivy.media/

Молоді люди з Німеччини знову отримують можливість пройти стажування у Верховній Раді України

Першого березня троє молодих випускників вищих навчальних закладів з Німеччини розпочали стажування у Верховній Раді України.  Програма була ініційована Посольством Німеччини, Апаратом Верховної Ради України  та ГО „Ліга інтернів“ і стартувала минулого року вперше.  Віктор Берґ, Тоні Міхель та Зебастіан Ільтцен, які  пройшли конкурсний відбір на участь у Програмі, протягом п’яти місяців працюватимуть у секретаріатах комітетів та управліннях Апарату Верховної Ради України.

Перед початком стажування молоді люди мали можливість освіжити свої знання української мови завдяки двотижневому інтенсивному мовному курсу.  Стажери з Німеччини також братимуть участь у програмі для українських інтернів, яка організовується ГО „Ліга інтернів“ та  передбачає низку культурних заходів, а також зустрічі у форматі дискусій з українськими політиками, журналістами і представниками громадянського суспільства.

Ми дякуємо Апарату Верховної Ради за надану для молодих німців можливість, пройти стажування в українському парламенті, а також за гарну співпрацю. Особливу подяку висловлюємо спонсорам Програми – німецьким компаніям  „METRO“ та „SIEMENS“ – за фінансову підтримку  та Німецькій службі академічних обмінів (DAAD) за популяризацію Програми в Німеччині і допомогу у відборі кандидатів.