Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Україно-Мароканский центр

Урочисте відкриття Українсько-Марокканської центру відбулося в Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця 23 лютого 2018 року. У церемонії відкриття УМЦ взяли участь почесні гості: Ректор Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, професор, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України Володимире Степановичу Пономаренко; Повноважний Міністр Посольства Королівства Марокко в Україні Ахмед Балафреж, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації – Анатолій Валерійович Бабичев в супроводі директора Українського державного центру міжнародної освіти – Олени Олександрівни Шаповалової та й численні гості.

Згідно з останніми статистичними даними міжнародного центру освіти при МОН України, кількість марокканських студентів, які навчаються в Україні, становить близько семи тисяч осіб, з них на навчанні в різних вузах Харкова знаходиться близько трьох тисяч. Протягом останніх двох десятків років так і не з’явилося жодного марокканського центру, який зміг би об’єднати всіх цих людей. У цьому центрі вони змогли б зустрічатися, проводити ознайомчі вечора з марокканської культурою для українців, відзначати національні та традиційні свята. Центр зміг би об’єднати всіх українських марокканців під одним дахом. Ось так і виникла ідея в необхідності створення центру.

Мета відкриття УМЦ – сприяти мовної та культурної адаптації студентів з Марокко, що навчаються в ХНЕУ та в інших Харківських вузах, а також:

  • об’єднувати марокканців і створювати для них ознайомчі вечора;
  • організовувати різні заходи присвячені пам’ятним датам і святкових днях;
  • ознайомлювати українців і відвідувачів центру з марокканської культурою, шляхом використання різних культурних і розважальних програм;
  • організовувати семінари та круглі столи, де могли б обговорюватися питання, пов’язані з культурою, освітою, студентським життям марокканці, тощо;
  • налагоджувати зв’язки між марокканськими і українськими університетами;
  • здійснювати обмін студентами між Марокко і Україною за різними спеціальностями;
  • організовувати конференції за участю фахівців з України та Марокко.