Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Центр інноваційних знань Світового банку

Центр інноваційних знань Світового банку в Україні створений на базі Харківського національного економічного університету (ХНЕУ) для надання громадськості інформації про Групу Світового банку, проекти та програми, що фінансуються Банком, а також широкий спектр досліджень з різноманітних проблем розвитку.
Центр інноваційних знань діє у відповідності до політики Світового банку щодо розкриття інформації про свою діяльність та відкритого доступу до документів.
Послуги Центру інноваційних знань Світового банку в Україні безкоштовні. Відвідувачі мають змогу користуватися електронними ресурсами Групи Світового банку та мають доступ до публікацій Банку та інших матеріалів з питань розвитку.
Цінним для університету є досвід зміцнення зв’язків з міжнародними організаціями, що дозволяє включатися до міжнародних освітніх програм, залучати інформаційні дослідницькі ресурси та впроваджувати сучасні інформаційні технології.
Відповідно до підписаної Угоди про співробітництво між ХНЕУ та Представництвом Світового Банку в Україні з січня 2007 року на базі бібліотеки ХНЕУ було створено Регіональну бібліотеку Світового Банку в Україні для надання інформації про Групу Світового Банку, проекти, програми, що ним фінансуються, дослідження з різних проблем розвитку, публікації Світового Банку з глобальних проблем розвитку, економічної та соціальної політики, боротьби з бідністю, а також дослідження за окремими країнами. На урочистій церемонії відкриття був присутній Директор Представництва Світового Банку в Україні Поль Бірмінген.
ХНЕУ став місцем проведення інформаційних акцій представництва Світового Банку в Україні. Зокрема, у 2010 р. відбулися відео-лекція та skype-конференція директора Світового банку у справах України, Білорусії і Молдови Мартина Райзера «Україна у 2010 році: шляхи та сценарії подолання економічної кризи», на якій були присутні студенти старших курсів, аспіранти та викладачі. З 2010 в ХНЕУ на регулярній основі 2-3 рази на рік проводяться оффлайн та онлайн заходи, WЕВ-семінари за тематикою досліджень Світового банку. 31 січня 2019 року на базі Центру було проведено тренінг для підприємств аграрної галузі Харківської області «Управління фінансами сільськогосподарських підприємств» за проектом «Аграрні розписки в Україні», що здійснюється Міжнародною фінансовою корпорацією в партнерстві з Швейцарською Конфедерацією (IFC, Група Світового банку) з метою ознайомлення власників та розпорядників, бухгалтерів, фінансових директорів, економістів із концепціями фінансів в аграрному підприємстві та вимогами у зв’язку з залученням коштів.

Контакти:
61166, м. Харків, пр-т Науки, 9а,
ХНЕУ, Науково-бібліотечний корпус, ауд. 505.
Телефон для довідок: +38 (057) 702-18-37