Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Шановні пані та панове!

До вашої уваги пропонується огляд основних можливостей участі українських організацій в європейських  програмах підтримки цифрових інновацій. В аналітичному документі представлено огляд основних Європейських програм, які передбачають підтримку процесів розробки та використання цифрових інновацій. Цей спектр програм надає широкий комплекс інструментів для досягнення основних цілей цифрової трансформації економічних та суспільних процесів в Європі.

https://drive.google.com/file/d/1hVePMPDwax5SiJ0iACq3BIxiq_r-bDB5/view?usp=sharing

Українські підприємства та організації мають можливість долучатись до отримання фінансової підтримки проєктів в рамках програм: «Горизонт Європа»,  «Еразмус+», «COST», «COSME», Creative Europe»,  Європейських ініціатив  «I4MS» та «EUREKA, щодо створення та впровадження цифрових інновацій та пришвидшення  цифрової трансформації української економіки та суспільства.

Основна увага приділена можливостям участі у конкурсах нової Рамкової програми ЄС «Горизонт Європа», яка буде діяти протягом 2021-2027 років.

Розглянуто умови участі українських компаній та організацій в конкурсах  проєктів Європейської ради з питань інновацій («EIC») в рамках програми  «Горизонт Європа», що мають значну перспективу  подачі значної кількості проєктних заявок, особливо  до відкритих конкурсів, в яких фінансування не має заздалегідь визначених тематичних пріоритетів і відкрите для проєктних пропозицій у будь-якій галузі науки, для будь яких технології або застосувань.

Представлено огляд тематичних напрямів відкритих та очікуваних конкурсів за всім кластерами програми Горизонт Європа.

Діалог Україна-ЄС у сфері цифрової трансформації є одним з найбільш пріоритетних напрямків розвитку євроінтеграційних процесів. Україна узгодила з ЄС дорожню карту інтеграції до Єдиного цифрового ринку ЄС. І в цьому контексті важливо знати основні напрямки розвитку цих процесів в ЄС, які здійснюються за підтримки програм «Цифрова Європа» (Digital Europe) та «Цифрового підключення Європи»  («Connecting Europe Facility  Digital»).

Завантажити документ.

Аналітичний матеріал підготовлено в рамках проєкту «Як знайти власний шлях до успіху у програмах ЄС для реалізації цифрових інновацій» який виконує ГО «Агенція Європейських Інновацій» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження». Зміст цього аналітичного дослідження є особистою позицією експертів і необов’язково відображає точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».Best regards
Ivan Kulchytskyyhttps://www.linkedin.com/in/ivankulchytskyy/
President of NGO Agency of European Innovations
https://aei.org.ua/
https://www.facebook.com/InnoEU.UA

EC H2020 ICT NCP   in Ukraine
https://lpnu.ua/ncpict

tel +38 (050) 9292396 
email: kul.ivan@gmail.com