Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури в Україні»

Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури в Україні» (https://www.usaid.gov/uk/ukraine/economic-growth) має зробити цю інфраструктуру стійкішою до кібератак шляхом формування відносин довіри та співпраці між основними зацікавленими сторонами у сфері кібербезпеки, що представляють органи влади, приватний бізнес, наукову спільноту та громадянське суспільство. До групи виконавців проекту, яку очолює компанія ДАІ, також належать «Каталісто», Міжнародний університет Флориди, «Інформейшн Сек’юріті Партнерз» (ISSP), «Швайцер Інжиніринг Лабораторіз» (SEL), «Ветеранз Ферст Інішетів» (VFI) та «СоушелБуст».

Проект включає три взаємопідсилювальні компоненти:
1) зміцнення середовища, що є сприятливим для кібербезпеки;
2) формування кадрового потенціалу України у сфері кібербезпеки;
3) створення стійкої кібербезпекової індустрії.

Мета: посилення стійкості критичної інфраструктури країни до кібератак шляхом розвитку надійного партнерства між основними учасниками процесу підвищення рівня кібербезпеки у галузі державного управління, приватному секторі, а також представниками освітньої галузі й громадянського суспільства.

Строк реалізації: 18.05.2020 – 17.09.2024.

Представники проєкту USAID:

  • Тімоті Дубел (Timothy Dubel) – керівник проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».
  • Майк Сміт (Mike Smith) – заступник керівник проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».
  • Дуглас Вайт (Douglas White) – директор з технічних питань проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

Офіційні конкурсні оголошення USAID розміщуються тільки на сайтах www.grants.gov та www.fbo.gov.

Контакти USAID/Kyiv: 4 Igor Sikorsky Street, Kyiv, Ukraine, 04112, Телефон: 380-44-521-5000, Email: kyvinfo@usaid.gov

Завдання проєкту: 

Формування кадрового потенціалу України у сфері кібербезпеки. Спрямування зусиль на усунення прогалин у підготовці фахівців задля розвитку нових талантів у сфері кібербезпеки та розбудови потенціалу професіоналів, які вже працюють у сфері кібербезпеки. Керуючись цими цілями, Компонент з розвитку кадрового потенціалу збільшить можливості та якість вищої освіти у сфері кібербезпеки додатково до покращення знань вже у працюючих професіоналів.

Напрями діяльності за проєктом:

  • проходження підготовки викладачами з кібербезпеки (підвищення кваліфікації), яка дасть їм змогу організувати та проводити навчальний процес у сфері кібербезпеки відповідно до передового досвіду, що також дасть нагоду українським ЗВО збільшити кількість студентів, які навчаються за освітніми програмами з кібербезпеки, розширити масштаби та якість кваліфікаційних та сертифікаційних навчальних програм з кібербезпеки, здатних забезпечити країну талановитими резервами людського капіталу;
  • Українські ЗВО перейшли від традиційної педагогіки на основі проведення лекцій до експериментального навчання шляхом затвердження практичних навчальних (тренінгових) програм, що ґрунтуються на наданні студентам доступу до навчальних лабораторій (кіберполігонів), які дадуть їм змогу навчатися та водночас активно розвивати свої навички з визначення та протидії реальному шкідливому програмному забезпеченню в широкому діапазоні мереж з моделюванням реальних ситуацій;
  • провести тренінг для фахівців з кібербезпеки та академічного персоналу.